Hyr parkering

Vi vill att det ska vara enkelt och smidigt för dig som vill ansöka om parkeringstillstånd eller hyra parkeringsplats i Gävle.

Vi vill vara 100% digitala och därför behövs inte längre ett fysiskt tillstånd i vindrutan på bilen. Hantering av parkeringstillstånd hanteras med andra ord digitalt - smidigt och miljövänligt. 
I vår webbportal kan du ansöka om parkeringstillstånd eller hyra parkeringsplats. 

Hyr parkeringsplats

Om du vill hyra en parkeringsplats gör du en ansökan om parkeringstillstånd via vår webbportal. Där har du möjligheten att se olika områden och parkeringar samt lediga parkeringsplatser. För att kunna göra en ansökan behöver du tillgång till BankID.

Mobilitetshuset Briggen 

Du som redan hyr en parkeringsplats i parkeringshuset Briggen kan logga in via Mina sidor där du kan se information om- samt hantera ditt avtal. För att logga in behöver du ha tillgång till BankID. Om du vill ansökan om parkeringsplats i mobilitetshuset Briggen kan du göra det här.

Personaltillstånd

Du som har ett aktivt personaltillstånd kan se all information för just ditt avtal samt hantera ditt avtal genom att logga in via Mina sidor. Vill du ansöka om ett nytt personaltillstånd så gör du det via vår webbtjänst. För att göra det behöver du ange det användar-id som du anger vid inloggning på din dator eller webbmail. Du kommer då att få upp en karta över tillgängliga områden och parkeringsplatser.

Du som hanterar personaltillstånd för din verksamhet

Tidigare har verksamhetschefer beställt personaltillstånd för de fastigheter där parkeringen är gratis men ändå kräver tillstånd. Dessa tillstånd hanteras nu via vår webbtjänst. Du som tidigare beställt personaltillstånd till din verksamhet behöver därför vid nästa ansökningstillfälle be dina medarbetare att själva ansöka om personaltillstånd i vår webbtjänst. 

Vid frågor

Mer information angående vår webbtjänst finns under Vanliga frågor och svar. Du är också alltid välkommen att kontakta vår kundservice på  026-17 82 80 eller info@gavleparkering.se.

Sidan uppdaterades senast 8 juni 2021