Mobilitetshuset Briggen

Briggen är ett modernt parkeringshus på Gävle Strand, som anknyter till Gävles historia som hamnstad.

Huset är byggt helt i trä och har fyra våningsplan. På markplan hittar du besöksparkeringen. Där finns även cykelparkering, cykelboxar med laddmöjlighet för elcykel samt laddplatser för dig som har elbil. Där kan du smidigt betala din parkering i parkeringsautomat eller via Parksters app, SMS-tjänst eller talsvar. De tre övre planen är låsta och avsedda för dig som vill hyra parkeringsplats, till exempel boende och verksamma i området. Du har möjlighet att hyra både rörlig och förhyrd plats. Ansök om ditt parkeringstillstånd här.

Parkera på nolltid från 4 kronor per timme. I Briggen kan du välja att parkera per timme, med veckobiljett eller månadsabonnemang.

Besöksparkeringen

Parkering för besökare finns på plan 1, där finns laddplatser för elbilar samt två platser för rörelsehindrade. På plan 1 finns även cykelparkering samt cykelboxar med laddmöjlighet för elcykel. Här betalar du 4 kronor per timme, dygnet runt alla dagar. Det finns även möjlighet att köpa dygnsbiljett för 90 kronor och veckobiljett för 400 kronor. Betalning sker i parkeringsautomat eller med Parksters app. Parkerar du på laddplats kostar det 8 kronor per timme, dygnet runt alla dagar.

Rörlig plats

På plan 2, 3 och 4 finns möjlighet att hyra rörlig plats, det innebär att du får parkera på de platser som inte är förhyrda. Du ansöker om rörlig plats genom vår webbtjänst för parkeringsavtal. Tänk på att läsa igenom villkoren innan du skickar in din ansökan.

Pris för rörlig parkeringsplats plan 2 – 4

  • Från och med den 1 januari 2019
    850 kronor per månad

Förhyrd/fast plats

På plan 3 och 4 finns möjlighet att hyra en parkeringsplats avsedd endast för dig. Antalet förhyrda platser är begränsat.

Du ansöker om förhyrd plats genom vår webbtjänst för parkeringsavtal. Tänk på att läsa igenom villkoren innan du skickar in din ansökan. Har du valt förhyrd plats kommer du att få ett hyreskontrakt skickat till dig. 

Om det står en annan bil parkerad på din fasta plats kan du kontakta vår kundservice så kontaktar de parkeringsvakt som hjälper dig. 

Pris för förhyrd plats plan 2, 3 och 4

Förhyrd plats utan motorvärmare plan 2
1 000 kronor per månad
Förhyrd plats med motorvärmare plan 3
1 050 kronor per månad
Förhyrd plats med uttag för elbil plan 3
1 500 kronor per månad
Förhyrd plats utan motorvärmare plan 4
1 000 kronor per månad

ParaKey

I Briggen använder vi passersystemet ParaKey som gör att du kan låsa upp parkeringshuset med din mobiltelefon. Du laddar ner appen gratis och kommer sedan att kunna använda din smartphone som nyckel istället för nyckelkort, taggar och koder.

Läs mer på ParaKeys webbplats.

Uppsägning

Uppsägningstiden är en månad. Uppsägning sker genom vår webbtjänst för parkeringsavtal.

Sidan uppdaterades senast 20 september 2021