Vanliga frågor och svar

Vad innebär digitala tillstånd?

Du behöver inte längre det fysiska tillståndet som tidigare har suttit i din vindruta. Istället kontrolleras din behörighet till parkeringsplatsen genom att parkeringsvakten scannar ditt registreringsnummer och automatiskt får den informationen från vårt digitala system.

Vilka betalningsalternativ erbjuds?

Du kan välja att få fakturor digitalt i pdf-format eller som e-faktura via din internetbank. Det går även fortsatt bra att få en fysisk faktura hemskickad om du hellre vill ha det.

Jag har blivit automatiskt utloggad från webbtjänsten, varför?

Om du loggat in i vår webbtjänst och inte aktivt gör någonting (exempelvis byter sida eller sparar någon uppgift,  stängs din session efter 30 minuter. Då loggas du automatiskt ut och behöver logga in igen.


För personaltillstånd

Jag har ett tillstånd som har en löpande giltighetstid, vad behöver jag göra?

Du kan se över och hantera ditt tillstånd/avtal under 'Mina sidor'.

Om jag inte har BankID, hur gör jag då?

Om du inte har ett BankID så har du möjlighet att ansöka om det i din internetbank.

Om du inte har möjlighet att använda ett BankID kan du fylla i denna blankett och antingen mejla in till oss, alternativt skicka ifylld blankett till oss per post.

Vilka betalningsalternativ erbjuds?

Du kan välja att få fakturor digitalt i PDF-format eller så kan du via din internetbank anmäla att du vill ha e-faktura från Gävle Parkeringsservice. Det går även fortsatt bra att få en fysisk faktura hemskickad om du hellre vill ha det.

Hos oss gäller fakturering och betalning i förskott. Det innebär att du får en faktura som ska betalas innan nästkommande period startar. Exempel: för parkeringsperiod mars skickas faktura ut i mitten på februari och ska betalas senast sista februari.

Fakturering och betalning sker månadsvis.

Vi har även bytt till ett nytt Plusgiro-konto. Det nya numret är 479 44 01-2.

Använd e-faktura för smidigare betalning. Om du är trött på att skriva in långa OCR-nummer eller meddelanden kan du anmäla e-faktura i din internetbank.


För verksamhetsansvariga 

Hur gör vi vid sammanslagningar av förskolor, då pedagogerna arbetar på andra förskolor än sin ordinarie?

Ditt tillstånd för din ordinarie plats gäller och vi informerar som vanligt vår övervakningsavdelning om sammanslagningen. Det är därför viktigt att verksamheten meddelar vår kundservice när det är sammanslagning.

Hur vet jag som verksamhetschef att de som ansöker är behöriga att parkera vid vår verksamhet? Jag vill inte att andra än de som är anställda ska parkera vid vår verksamhet.

För att kunna boka en plats i portalen krävs en giltig kod. För anställda inom Gävle kommun kommer detta vara användar-id. I våra avtalsvillkor för personaltillstånd kommer vi skriva in att tillståndet endast är giltigt om personen i fråga har sin arbetsplats på det ställe som denne har ansökt om parkeringstillstånd på. Vid missbruk kommer tillståndet spärras och personen i fråga får en kontrollavgift. 

För att säkerställa att den som ansöker har sin arbetsplats på det område där hen ansökt om parkeringstillstånd, kommer vi inledningsvis att granska varje avtal innan det godkänns. Vid uppenbara fel kommer ansökan att avslås. Gävle Parkeringsservice kan på beställning från verksamhetschef regelbundet ta ut en lista på samtliga registreringsnummer med för- och efternamn på de som har aktiva tillstånd på fastigheten.

Om du som verksamhetschef misstänker missbruk är du välkommen att kontakta vår Kundservice. 

Hur gör vi med vikarier?

Om en vikarie har ett användar-id hos Gävle kommun kan den själv boka sin plats i portalen. Om en vikarie arbetar en kortare tid och inte har ett användar-id finns det möjlighet att beställa tillfälliga tillstånd hos vår kundservice. Dessa tillstånd får vara giltiga max 2 veckor och kostar 10 kronor per tillstånd. Minsta tillåtna beställning är 10 tillstånd. 

Hur gör vi med den personal som arbetar på flera olika verksamheter?

Vi ber dig att kontakta vår kundservice för att få tillstånd för personal som behöver personaltillstånd på flera olika parkeringsplatser.

Sidan uppdaterades senast 2 september 2021