Om oss

Gävle Parkeringsservice är ett kommunalt bolag som ägs av Gävle Stadshus AB.

Vi parkeringsövervakar gatumarken på uppdrag av Gävle kommun för att skapa en trygg och säker miljö för alla trafikanter.Gävle ska upplevas som en enkel och trevlig stad att parkera i. Målet med parkeringsövervakningen är därför att skapa en säker trafikmiljö med god tillgänglighet för alla våra trafikanter.

Vi är ett kommunalt bolag och har ett större uppdrag än många tror. Att övervaka och ta hand om parkeringar är bara en liten del. Vårt jobb är att göra plats för Gävle att växa. Vårt mål är att det ska vara positivt och enkelt att parkera i vår stad. Därför skapar vi hållbara parkeringslösningar och ser till att biltrafiken tar så lite utrymme som möjligt.

Vi arbetar ständigt med att utveckla, förnya och förbättra stadsrummet och våra parkeringsmiljöer. Ett annat mål är att det ska vara enkelt att växa i Gävle. Vi underlättar för dig som är företagare och byggherre, eller privatperson, så att frågan om parkering aldrig blir ett hinder. Till exempel hjälper vi dig att driva, utveckla och underhålla din anläggning eller hitta ett parkeringstillstånd skräddarsytt för just dina behov. 

Det handlar även om att marken ska utnyttjas på bästa sätt. Därför är vi ofta med redan från början, som en strategisk partner när det är dags att bygga nya områden. Du är alltid välkommen att besöka oss. Vi är en lokal aktör och har stor kunskap om vår stad. Gävle Parkeringsservice ägs av Gävle kommun och vår offentliga roll är en garanti för din trygghet. Kom förbi så berättar vi mer!

Sidan uppdaterades senast 31 maj 2021