Pendlarparkeringen på Culinar

Culinarparkeringen ligger belägen bredvid Brandstationen i Gävle. Under 2016 pågick en ombyggnation och parkeringen fick belysning, en asfalterad yta samt laddstolpar för elbilar.

Parkeringen ligger i nära anslutning till Centralstationen och på promenadavstånd till centrum och kan därför nyttjas av såväl pendlare, resenär och besökare i centrala Gävle. På Culinar kan du dessutom parkera upp till 30 dagar. Parkeringen är avgiftsbelagd dygnet runt, alla dagar. På parkeringsplats för rörelseförhindrade krävs PRH-tillstånd för att parkera, samt att avgift erläggs.

Avgift

Parkeringsavgiften är 4 kronor per timme mellan klockan 07-19 alla dagar. Övrig tid är avgiften 2 kronor per timme. I parkeringsautomaten kan du betala per timme.
I Parksters app kan du betala för max 72 timmar. Om du vill parkera en längre tid kan du antingen köpa en veckobiljett för 300 kronor eller köpa en månadsbiljett - 30 dagar för 1000 kronor.

Avgift för laddplats

Det är endast möjligt att betala avgiften för laddplats via Parksters app. Parkeringsavgiften för laddplats är 8 kronor per timme mellan klockan 07-19 alla dagar. Övrig tid är avgiften 4 kronor per timme. I Parksters app kan du betala för max 72 timmar. Det är även möjligt att köpa en veckobiljett för 500 kronor eller en månadsbiljett för 1500 kronor.

Skulle alla laddplatser vara upptagna går det bra att stå på en plats utan laddstolpe på Culinar.

Sidan uppdaterades senast 15 december 2021