Mobilitetshuset Briggen

Briggen är ett modernt parkeringshus på Gävle Strand, som anknyter till Gävles historia som hamnstad.

Vi håller för närvarande på att byta passagesystem i Briggen, detta ska inte ha någon påverkan för er som använder ParaKey, om problem skulle uppstå- kontakta kundservice. 

Huset är byggt helt i trä och har fyra våningsplan. På markplan hittar du besöksparkeringen. Där finns även cykelparkering, cykelboxar med laddmöjlighet för elcykel samt laddplatser för dig som har elbil.

På Briggen kan du smidigt betala din parkering i parkeringsautomat eller via Parksters app, SMS-tjänst eller talsvar. De tre övre planen är låsta och avsedda för dig som vill hyra parkeringsplats, till exempel boende och verksamma i området. Du har möjlighet att hyra både rörlig och förhyrd plats. Ansök om ditt parkeringstillstånd här.

Parkera på nolltid från 4 kronor per timme. I Briggen kan du välja att parkera per timme, med veckobiljett eller månadsabonnemang.

 


Besöksparkering

Parkering för besökare finns på plan 1, där finns laddplatser för elbilar samt två platser för rörelsehindradeHär betalar du 4 kronor per timme, dygnet runt alla dagar. Det finns även möjlighet att köpa dygnsbiljett för 90 kronor och veckobiljett för 400 kronor. Betalning sker i parkeringsautomat eller med Parksters app. Parkerar du på laddplats erlägger du avgift för parkeringen och för laddning via appen Virta. 

Vi har även öppnat upp för månadsbiljett som kostar 1200 kronor utan bidningstid.

Besöksparkeringens öppettider är 06 - 22 alla dagar. För att komma in i porten och hämta din bil efter klockan 22, använder du den kod du fick när du betalade parkeringen. 

Cykelparkering

På plan 1 i Briggen erbjuder vi gratis cykelparkering i vanliga cykelställ. Här finns även cykelboxar med laddmöjlighet för elcykel som du hyr månadsvis.  Det kostar 125 kronor i månaden att hyra en cykelbox. Ansök om cykelbox här.

Cykelparkeringen är öppen mellan 06-22 alla dagar. Hyr du en cykelbox får du en kod för att komma in dygnet runt. 

Du kan även använda servicestationen för att pumpa din cykel och genomföra enklare cykelmek.

 

 

Rörlig plats

På plan 2, 3 och 4 finns möjlighet att hyra rörlig plats, det innebär att du får parkera på de platser som inte är förhyrda. Du ansöker om rörlig plats via vår webbportal. Tänk på att läsa igenom villkoren innan du skickar in din ansökan.

ParaKey

I Briggen använder vi passersystemet ParaKey som gör att du kan låsa upp parkeringshuset med din mobiltelefon. Du laddar ner appen gratis och kommer sedan att kunna använda din smartphone som nyckel istället för nyckelkort, taggar och koder.

Läs mer på ParaKeys webbplats.

Uppsägning

Uppsägningstiden är en månad. Uppsägning sker genom vår webbtjänst för parkeringsavtal.

Sidan uppdaterades senast 21 mars 2023