Vi använder Parkster som leverantör för våra mobila betaltjänster

Parkster är vår leverantör för mobila betaltjänster sedan 1:a februari 2020.

Parkera med Parkster

Sedan 1:a februari 2020 har Gävle Parkeringsservice använt Parkster som leverantör för app-betalning av parkering. Tjänsten är kostnadsneutral, det vill säga att inga extra kostnader tillkommer utöver den aktuella parkeringstaxan.

Det är enklare än man kan tro att betala sin mobiltelefon och närmare 75 procent har upptäckt hur smidigt det är att sköta sin parkering med en app. Med den kostnadsfria Parkster-appen köper du parkeringsbiljetter direkt med din Smartphone. Ladda enkelt ner appen, skapa ett konto och vips så hör jakten på parkeringsautomater till historien. Dessutom kan du när som helst avsluta eller förlänga din parkering. Betala bara för den exakta tiden du står parkerad, och spara på så sätt en slant

Hur fungerar det?

När du laddat ner parksterappen i din smartphone och skapat ett konto är det bara att köra igång. Parkera bilen, köp den digitala parkeringsbiljetten och betala via faktura varje månad. Så enkelt är det att parkera med Parkster.
I appen kan du se parkeringsplatser där du befinner dig eller på resmålet. Ange bara var du parkerar och hur länge du behöver parkera. Har dina planer ändrat sig kan du andas ut och bara förlänga eller avbryta parkeringstiden när som helst.

Instruktion om hur du parkerar med appen hittar du här.

Om du inte vill eller har möjlighet att parkera med appen går det bra att använda Parksters talsvar eller SMS-tjänst. Instruktion för hur du går till väga hittar du här.

På grund av konsumentkreditlagen (2010:1846) kan personer under 18 år inte skapa ett konto hos Parkster.

Vad kostar det och vilka betalningsmetoder har Parkster?

Att ladda ner Parkster och skapa ett konto är kostnadsfritt. När du laddat ner appen är faktura förvalt som betalsätt Du kan enkelt byta betalsätt via mina sidor och kan då välja mellan e-faktura och kortdebitering. När du kopplar ditt kort till Mina sidor sker en reservation på en krona. 

När du startar din parkering via appen och har valt e-faktura eller kortdebitering betalar du inget annat än den aktuella parkeringstaxan. På pappersfakturan tillkommer en avgift på 29 kronor.

Hur gör jag med min långtidsparkering?

Efter den 29:e januari är det endast möjligt att köpa månadsbiljett via Parkster.
Från och med den 24:a februari är det enbart möjligt att köpa veckobiljett via Parkster.

Du kan läsa mer om Parkster och hur det fungerar på parkster.com

Sidan uppdaterades senast 26 juli 2022