28/09

Information gällande Gavlehov & Monitor Arena

Från och med 22 september har Gävle Parkeringsservice ett avtal med Gävle kommun som innebär att övervaka och sköta underhåll på parkeringsytorna vid Gavlehov/Monitor Arena.

Parkeringsavgiften (utöver evenemang) är 2kr/h på de grusade parkeringsytorna och 6kr/h på den asfalterade parkeringsytan och gäller dygnet runt. (Se karta för aktuella parkeringsytor och kostnader).    I området gäller även vid vissa tillfällen en evenemangstaxa. Evenemangstaxan finns för att styra parkeringsflödet och skapa plats för de som besöker själva evenemanget. Evenemangtaxan är 20kr/h med en maxtaxa på 60 kr/dygn. Parkeringsavgifterna betalas via app, både Parkster samt Gävle P – appen fungerar. Du laddar ned apparna via Google Play och App Store.

Evenemangstaxan börjar 2 timmar innan evenemangsstart för att underlätta/styra att besökare till evenemanget får plats på parkeringarna.

Till evenemang räknas tillställningar som kan komma att besökas av 2000 personer eller fler. Detta gäller Brynäs IF och Gefle IF:s herrlag samt konserter och andra evenemang som drar ett större besöksantal till området. Vi arbetar för närvarande med att kartlägga när, och vilka dessa är, för att kunna kommunicera detta i så god tid som möjligt.

Precis som tidigare kan du som besökare till området parkera på parkeringsplatsen vid Gavlehovshallen där avgiften är 6kr/h dygnet runt. Där finns ingen evenemangstaxa men heller inte någon maxtaxa per dygn. Vid Gavlehovshallen finns även en parkeringsautomat som betjänar den specifika ytan. Observera att parkeringsplatsen vid Gavlehovshallen inte är utmärkt på kartan nedan.