Betalning

Du betalar parkeringsavgifterna med betalkort i parkeringsautomat eller med mobilbetallösning. I dagsläget kan du använda vår egna app Gävle P, Parkster, EasyPark, ePARK och Mobill för att betala parkeringsavgifter här i Gävle. Du laddar ned parkeringsapparna via AppStore eller Google Play. Vid SMS-betalning tillkommer en extra avgift, oavsett leverantör.

Elbilsladdning

Det finns flera olika sätt för hur du kan betala din elbilsladdning.
Avgift för laddning är 5.90 kronor/kWh.
Observera att parkeringsavgiften och avgiften för laddning betalas separat.

Gävle Energis app
I appen klickar du på ”Elbilsladdning” och skriver sen in laddarens uttagsnummer.

Gävle Energis laddkort
Blippa laddkortet mot laddaren och koppla in laddkabeln.

Betalkort/one time payment
Betala med ditt betalkort utan att behöva logga in eller ladda ned en app.
Observera att detta betalsätt inte fungerar vid abonnemangsplatser.
För att använda betalkort, klicka här.

Läs mer om de olika betalalternativen här.

SMS-betalning

För att parkera med SMS-betalning skickar du ett SMS med zonkoden, registreringsnummer och ditt personnummer till 070-192 69 26. Zonkoden är det nummer som du ser på skylten i anslutning till parkeringsplatsen och det är den koden som identifierar parkeringsplatsen. Efter att du har skickat SMSet ska du få en bekräftelse på att din parkering har startat. Din parkering är giltig först när du har fått SMS-bekräftelsen. När du har parkerat färdigt och vill avsluta din parkering, skickar du ett nytt SMS till samma nummer och skriver då AVSLUTA, och ska återigen få en bekräftelse som bland annat innehåller information om hur mycket parkeringsavgiften blev. När du använder SMS som betalningsmetod tillkommer alltid en extra avgift på 3 kronor.
Fakturering för din SMS-betalning sker via e-post, post eller SMS. Har du inte gjort något val kommer fakturan via post. Fakturan skickas den 15:e varje månad och kommer från Riverty och är märkt med Flowbird.

Exempel på hur du går tillväga för att betala din parkeringsavgift med SMS:

För att starta skicka SMS till 070-192 69 26:

Exempelvis:
STARTA 1501 ABC123 8112204567

För att avsluta skicka SMS till 070-192 69 26:

Avsluta

Hur vet parkeringsvakten att jag har betalat min parkering?

Parkeringsvakten gör en sökning på ditt registreringsnummer. Parkeringsvakten får då upp din digitala biljett. Därför är det viktigt att du anger rätt registreringsnummer i appen och parkeringsautomaten när du startar din parkering. Har du en personlig skylt så skriver du in den och inte ordinarie registreringsnummer.


Parkeringsautomater med två zoner

I några av våra parkeringsautomater kan du välja mellan två olika zoner att betala för. Du ”väcker” parkeringsautomaterna på samma sätt som vanligt, genom att trycka på den gröna knappen, föra in ditt betalkort eller peka på skärmen. Därefter väljer du vilken zon du vill betala för (valen ligger i nederkanten på skärmen, ett val till höger och ett vill vänster.) Sedan är det bara att följa instruktionerna.
 


Parkera med Gävle P

Med vår egen parkeringsapp, Gävle P, köper du parkeringsbiljetter direkt med din smartphone. Allt du behöver göra är att ladda ned appen och skapa ett konto.

Med Gävle P kan du utan extra avgifter betala för alla parkeringar inom Gävle Parkeringsservice utbud. I appen kan du enkelt avsluta och förlänga din parkering, när du vill och varifrån som helst- betala bara för den exakta tiden du står parkerad. Välj närmaste zon-förslag, välj från en karta eller sök.

Appen är kostnadsfri och tar inga extraavgifter utöver parkeringsavgiften om du väljer kortbetalning som hanteras av Nets betaltjänst. Betalning sker 30 dagar efter första biljetten skapades och samlar alla biljetter under månaden. Du kan ha flera betalkort registrerade om du t.ex. vill betala för ett företags biljetter.

Tjänsten är kostnadsneutral, det vill säga att inga extra kostnader tillkommer utöver den aktuella parkeringstaxan.

Har du frågor gällande någon av parkeringsapparna? Läs mer på respektive webbplats.

Klicka här för att komma till Parksters webbplats.

Klicka här för att komma till EasyParks webbplats.

Klicka här för att komma till ePARKs webbplats.

Klicka här för att komma till Mobills webbplats.